Rekovice nás zaujaly hned na první pohled a dostali jsme na ně i dobré recenze. Pro 50 hostů naprosto ideální – dostatek místa pro všechny účastníky, pro raut, taneční parket i venku kolem hotelu. Ubytování bylo také velmi sympatické.
V Rekovicích jsme platili zálohu 20 000 Kč a dopředu jim poslali zasedací pořádek. Výzdobu stolu jsme volili základní, abychom nemuseli zbytečně připlácet (přijde mi, že v den svatby se platí pomalu i za to, že vám polévku nalijou do talíře… S tím se ale setkáte během svatebních příprav skoro všude – svatba je zkrátka obří byznys).
Výborné jídlo na míru
Svatební menu se skládalo z vývaru s játrovými knedlíčky a jako hlavní chod byla vepřová panenka v sous-vide s opečenými brambory a švestkovou omáčkou. Vegani a vegetariáni si pochutnali na zeleninovém krému a dýňovém rizotu s kousky pečené dýně Hokaido se zakysanou smetanou a oříšky.
Na večerním rautu byl mix všeho možného, kdy vhodné množství sestavil kuchař. To jsme si pochvalovali, protože na jiných místech po nás chtěli odhad. Samozřejmě jsme neměli nejmenší tušení, kolik čeho zvolit, aby to bylo vyvážené co do masa, přílohy apod. Řízečky jsou ale každopádně základ. Mňam!
V průběhu hostiny jsme zjistili, že hosté chtějí pít něco jiného, než bylo původně domluveno. Vyšli nám vstříc a objednaný typ alkoholu prostě vyměnili za jiný.
Drobnost na stůl
O jmenovky na stůl se postaral náš kamarád Honzík (děkujeme!) – dřevěné záložky do knížky.